7 November – Nesteldag

Samen met een mooie groep (zwangere) vrouwen deze ervaring te mogen delen en koesteren.…

De nesteldag; voor wie is het bedoeld?

Ben je toe aan ontspanning en rust? Wil je graag een fijne moeder, vrouw, werknemer zijn die je kunt zijn? Wil je je omringen met andere zwangere vrouwen en uitkijken naar verwennerij en zachtheid om je heen. Wil je je op een (zelf)bewuste en creatieve manier voorbereiden op jouw bevalling? Wil je meer in je kracht komen te staan?

En je meer verbinden met jezelf en je ongeboren kindje? Maar… vooral een middag he-le-maal niks en alleen maar genieten en geïnspireerd raken.

Speciaal voor jou!

Je wordt deze middag door ons heerlijk verwend en in de watten gelegd en krijg je de ruimte om even totaal te ontspannen. Om te NESTELEN!

Voel je deze behoefte? Kom dan naar deze speciale NESTEL-dag.

Nesteldag

Wanneer is de Nesteldag?

De nesteldag gaat plaatsvinden op 7 november 2021 van 10:00 tot 17:00. De locatie is bij Praktijk MALO op de Edisonweg 1 in Baarlo.

Aanmelden:

Je kunt je aanmelden bij Marie-Jose van Megen via info@vrouwvanderoos.nl uiterlijk 4 november a.s.

Er is plek voor 8 vrouwen. Deze dag kost €127,00 per deelneemster. Dit is inclusief eten, drinken en materialen, die deze middag gebruikt worden!

Tijdens deze middag is er de gelegenheid om mooie gecreëerde affirmatie kaarten te kopen. Deze zijn ontworpen door Fieke Paulus van Blinkt.

Zwangere in het water

Inhoud van de Nesteldag

We beginnen in een huiselijke sfeer met een eigen gemaakte soep met brood en waar we kennis met elkaar maken.

Daarna gaan we naar het zwembad waar we de rest van de middag vertoeven.

We starten met een gezamenlijke meditatie, samen met je kindje. Een mooie introductie volgt waar we je meenemen om je mooie zwangere buik liefdevol te masseren maar ook je kuiten en voeten worden op deze middag meegenomen…

een totaal ontspanningsmoment.

Met een filmpje laten we op een mooie bijzondere manier zien wat voor wonder in je buik groeit. Een creatief momentje om een mooi krachtbuideltje of -stokje te creëren. Je krijgt uitleg over het eventuele gebruik van affirmatie kaarten tijdens je zwangerschap, dit is een mooie voorbereiding voor de geboorte van je kind.

Met een ontspannende meditatie sluiten we deze NESTEL dag af.

Wij, Marie-Louise Hebben, Chris Gerards en Marie-Jose van Megen zijn jullie gastvrouwen voor deze speciale middag. Wij hebben allemaal heel veel ervaring en deskundigheid voor de zwangere vrouw.

Tijdens deze dag wil ik je vragen om de uitdaging en vooral de overgave aan te gaan om je te laten verrassen hoe het voelt om jezelf gewichtloos te laten drijven op zachte drijfmaterialen in ons zwembad met aangenaam warm watertemperatuur van 35 graden.

Met name in de laatste periode van de zwangerschap, als de fysieke belasting toeneemt en de combinatie met o.a. werk en gezin zwaar begint te vallen is het steeds lastiger om jezelf als de nummer 1 te zien. Vooral bewust zijn dat je tijdens de zwangerschap vooral mag genieten; genieten van het weten en voelen dat je niet alleen bent. Tijdens je zwangerschap ben je ten aller tijden samen met jouw kindje, dicht heel dichtbij.

Zijn en bewust welzijn in stilte en met aandacht.

Jullie samen in dezelfde conditie: zowel jij als je kindje bevinden jullie in warm water en worden hierin gedragen, je hiervan bewust te zijn, in contact met jouw kindje is de mooiste beleving. Even zijn jullie de allerbelangrijkste personen, jij mag uitrusten, en ontvangt volledige aandacht en aanraking, en mag net zoals jouw kindje genieten van de warmte en geborgenheid die het water geeft. Jij en jouw kindje in ultiem samenzijn onder dezelfde condities: Warmte, Water, Weldaad; even voor jullie een Wonderlijk Samenzijn.

Dit helpt op een natuurlijke manier, niet alleen de zwangerschapsongemakken, maar ook de eventuele zorgen en angsten rond de bevalling even los te laten en te ontspannen. Dit is van groot belang, voor de zwangerschap en jouw ongeboren kindje. De aanstaande bevalling zal deze weldaad zeker ten goede komen.

Er is geen tijdstip te vinden waarop moeder en kind zo nauw met elkaar verbonden zijn, dan tijdens de zwangerschap. Het is letterlijk en figuurlijk een vormende tijd voor zowel moeder als kind. Deze bijzondere periode kan juist door klankschalen en klankmassage, optimaal begeleid en ondersteunt worden.

De klanken van de schalen, nodigen de aanstaande moeder uit om tot rust te komen en stress af te bouwen. Ze geven haar zekerheid en vertrouwen, en kunnen haar terug leiden naar haar eigen oorsprong, en helpen, om haar eigen midden te vinden.

Op deze manier kan zij zich, in momenten van ontspanning, goed met het nieuwe leven in zichzelf verbinden, waardoor er een intensieve moeder-kind-band ontstaat. Deze geeft het kind, nu al, geborgenheid, zekerheid, nabijheid, warmte en affectie, en zal tot ver na de geboorte zijn invloed laten gelden.

Veel vaardigheden die in het moederlijf hierdoor al zg. “getraind” worden, zijn voor latere ontwikkeling en gedrag, doorslaggevend.

Ook na de zwangerschap laten de vertrouwde klanken van de klankschalen, de baby, en later de peuter snel tot rust komen.

Hoe kan ik me hiervoor aanmelden?

Interesse in deze mooie dag met en voor zwangere vrouwen? Dan kun je jezelf aanmelden door een mail te sturen naar Marie-Jose van Megen via  info@vrouwvanderoos.nl.

Deze middag kost €127,00 per deelneemster dit is, inclusief eten, drinken en materialen, die op deze middag gebruikt worden!

Ook bij vragen kun je contact opnemen met Marie-Jose. Wij kijken ernaar uit jou te mogen ontmoeten.