Mijn verhaal

Watertherapieën zijn onze passie, een prachtige, zachte en liefdevolle manier van therapie

Marie louise water

Graag stel ik mijzelf voor

Watsu: intens, puur en precies wat bij ons past.

Mijn naam is Marie Louise Hebben (1963) Ik ben als Z-verpleegkundige werkzaam geweest en heb me vanaf 2000 gespecialiseerd in warm water therapie: Watsu, HealingDance en Waterdance net zoals mijn man: Mat Hebben (1960).

In juni 2000 kregen wij beide onze eerste watsu sessie van mijn zusje: Monique. Deze eerste aanraking was zo intens, puur en precies wat bij ons paste, dat wij hierdoor hebben besloten om vol dit nieuwe avontuur in te duiken. 

Een avontuur dat ons heeft geleid tot het bouwen van ons eigen zwembad bij ons thuis. Een plek die rust, liefde en kracht uitstraalt. Voor ons dé plek om onze passie voor verschillende vormen van waterwerk voort te zetten. 

Wij zitten dan ook vol van vreugden om jullie te mogen ontvangen en deze eerste (en hopelijk niet laatste) aanraking met het warme water te mogen geven. Welkom bij Praktijk MALO,

Met aandacht
liefdevol opengaan

Marie Louise Hebben

+20

Jaar bezig met Watsu

4

Practitioners in huis

+10

Cursussen gevolgd

4

Dagen in de week open

Onze vakkennis

Vallen, opstaan en doorgaan

Onze kennis hebben wij opgedaan door het volgen van vele opleidingen, trainingen en heel veel assisteren bij het geven van opleidingscursussen aan o.a. fysiotherapeuten, bewegingsagogen, verloskundigen etc. waardoor wij ons officieel Watsu Practioner mogen noemen.

Mat heeft de meeste cursussen gevolgd in Miami, Marie Louise heeft deze in Nederland gevolgd en zij mag zich tevens Healing-Dance practioner noemen.

De kracht van watsu

Watsu in een notendop

Het moeten mag plaats maken tot ontmoeten, het ontmoeten van je innerlijk zijn, de moeite waard zijn, in je eigen kracht mogen komen en vooral te voelen dat jij belangrijk bent. Het ontdekken van je zelf, je eigen genezend vermogen aanroepen en tot uiting laten komen. Je ik (ego) transformeren tot zelf: jezelf voelen, jezelf waarderen, jezelf zijn! Dat mag de kracht van Watsu zijn. 

Voor wie is Watsu bedoeld

Voor iedereen jong en oud, gezond of hulpbehoevend is Watsu ontvangen mogelijk. Mensen met ontstekingsreuma of mensen met open wonden kunnen en mogen geen Watsu ontvangen bij praktijk Malo.

Hoe lang duurt een sessie

Een sessie duurt anderhalf uur incl. voor- en nagesprek. Voorafgaand aan het geven van een eerste Watsu sessie,
bestaat de mogelijkheid tot het samen komen voor een kennismakingsgesprek van ongeveer 30 – 45 minuten.

Is er een klik?

Het belangrijkste is; dat er een klik ontstaat. Dit is van belang omdat het vertrouwen in elkaar er zeker dient te zijn. Watsu is fysiek dichtbij, doordat in diepe ontspanning meerdere gevoelsniveaus aangeroepen kunnen worden bij de ontvangenden is het gevoel van vertrouwdheid van belang om in ieders eigen stuk uit te komen.

Komen er emoties vrij?

Diepere lagen, op fysiek, psychisch en/of emotioneel niveau  kunnen aan de oppervlakte komen. Van hieruit mogen bijbehorende emoties hun uitweg vinden. De aandacht, betrokkenheid, aanwezigheid, warmte, rust en stilte maar vooral de aanrakingen van het water, van onze handen, kunnen een diepe indruk maken bij de ontvangenden. Gevoel van veiligheid, geborgenheid is hierin van essentieel belang, alleen vanuit deze bron behoeften kan er een opening zijn in het opengaan en loslaten.

“Iedere donderdag ochtend begint mijn dag om 06:30 met een rustgevende les Water Yoga. Ik kan me geen betere manier bedenken om de dag te beginnen. En het vroege tijdstip is ideaal om de rust te bewaren en alsnog op tijd op kantoor te zijn.”

“Marie-Louise is een mooi en warm persoon. Onze eerste ontmoeting klikte meteen. Dit was ook met het geweldige zwembad. Nu; ruim een halfjaar later versterken we elkaar bij cursussen in het zwembad.”

“Praktijk MALO: Met Aandacht Liefdevol Opengaan. Het is duidelijk dat er veel Aandacht, Liefde en Openheid in het zwembad zit, maar ook bij de mensen. Het is een geweldige plek om tot rust te mogen komen.”

Vul vrijblijvend je gegevens in en wij komen in contact met jou

  Neem contact op

  Ons adres

  Edisonweg 1,
  5991 EL, Baarlo

  Beste tijdstip

  Maandag - Vrijdag:
  Tussen 19:00 en 20:00